Προαιρετική, η απεγκατάσταση του λογισμικού ελέγχου για αυθεντικά μελάνια HP
03 / Jan, 2017
ΣΧΟΛΙΟ 591 ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Προαιρετική, η απεγκατάσταση του λογισμικού ελέγχου για αυθεντικά μελάνια HP
Η HP πρόκειται να διαθέσει «γύρω στα μέσα Οκτωβρίου» μια ενημέρωση για επιλεγμένους εκτυπωτές της οικογένειας OfficeJet που τον Σεπτέμβριο έπαψαν να εκτυπώνουν με «συμβατά μελάνια», κατ'εντολή της κατασκευάστριας εταιρείας. Το update του Σεπτεμβρίου δεν ενημέρωνε τους χρήστες για τη (διαβόητη) λειτουργία «δυναμικής ασφάλειας» που τα αναγνωρίζει ως παρείσακτα και τα απορρίπτει, προκαλώντας την μήνιν των χρηστών.

Τάχιστα, απάντησε ο επικεφαλής οικονομικών θεμάτων της HP, Τζον Φλάξμαν. Υπεραμύνθηκε της «κοινής πρακτικής στη βιομηχανία», που απαγορεύει τη χρήση cartridge μελανιών που δεν φέρουν την υπογραφή του κατασκευαστή (ένα security chip). Ο COO της εταιρείας απολογήθηκε μόνο γιατί δεν έγινε σωστά η επικοινωνία με το κοινό για το επίμαχο update που εγκατέστησε το μηχανισμό ελέγχου της γνησιότητας των cartridge (συγκεκριμένα, το security chip).

Με το επιχείρημα ότι απουσία του τσιπ ασφαλείας στα συμβατά μελάνια θα σήμαινε υποβάθμιση της ποιότητας εκτύπωσης και θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τους χρήστες, ο Φλάξμαν τόνισε πως η HP θα συνεχίσει να προστατεύει την πνευματική της ιδιοκτησία από κλώνους και προϊόντα-μαϊμού.

Πρόσθεσε δε, πώς για να αποδείξει ότι η HP παραμένει πιστή στη διαφάνεια, θα διαθέσει σε δύο εβδομάδες ένα νέο firmware update που θα ανακαλεί τον δυναμικό έλεγχο της γνησιότητας των cartridge, μόνο και μόνο επειδή δεν το έκανε σαφές κατά τη διάθεση του πρώτου update.

Η εγκατάσταση της ενημέρωσης αυτής θα είναι προαιρετική -εάν ο χρήστης δεν την εγκαταστήσει εάν χρησιμοποιήσει στο μέλλον «συμβατά» μελάνια χωρίς το security chip της HP δεν θα μπορεί να εκτυπώσει.

Τα μοντέλα τα οποία αφορά το firmware update είναι:

  • OfficeJet 6220 (HP 934, HP 935)
  • OfficeJet Pro 6230 (HP 934, HP 935)
  • OfficeJet 6820 (HP 934, HP 935)
  • OfficeJet Pro 6830 (HP 934, HP 935)
  • OfficeJet 8600 (HP 950, HP 951)
  • OfficeJet Pro X (HP 970, HP 971)

To πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες είναι το σχετικά υψηλότερο κόστος των «αυθεντικών» μελανιών HP σε σχέση με τα διαθέσιμα «συμβατά» ή και τα ανακατασκευασμένα μελάνια που συχνά τους προτείνουν στις αλυσίδες ηλεκτρονικών.

Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi

ΠΗΓΗ: tech.in.gr

ΚΟΙΝΗ ΧΡΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

* Κωδικός Υποβολής


Demo Options